Reportages

 GROOTS MUZIKAAL VOORJAARSBUFFET  BIJ FRIENDS 2005

 

12 april 2019

 

Voor de derde keer opende het koor Friends 2005, haar deuren voor het muzikale voorjaarsbuffet. Het is inmiddels een goede gewoonte om, samen met onze gasten uit Klazienaveen en omstreken, het voorjaar in te luiden.

 

Maar voor het zo ver was, stond er muzikaal en organisatorisch nog heel wat te gebeuren.

Het was ook weer niet zo, dat de zenuwen door de keel gierden; er was, zo gezegd, de nodige ervaring!!

Het koor schaafde, onder leiding van André, aan de playlist. Deze was zeer gevarieerd, het ging alle kanten uit, van vette meezinger tot rock, maar ook gevoelige songs kwamen voorbij. Dus dat werd buffelen voor koor en muzikanten.

De meeste songs overleefden the battle, maar een enkele haalde de eindstreep niet (tot tevredenheid van menigeen).

 

Ondertussen ving uw reporter spannende geluiden op, betreffende het buffet.

Maar, gezien de resultaten van het kerstbuffet, had ondergetekende ook hierin het volste vertrouwen. De heren en dames van de catering gingen dat gewoon fixen.

Maar toch, warm en koud buffet: ga er maar aanstaan. Er kwamen lijsten van de inkopen voor de gerechten. Wie zouden er aanschuiven voor het kookteam?

En zo waren er nog allerlei acties, die mij ontgaan zijn. 

Laten we de gulle middenstand van Klazienaveen en Emmen hartelijk bedanken voor hun goede gaven, voor de verloting. HULDE!! Nu we toch met complimentjes strooien, mogen de dames van het bestuur zeker niet vergeten worden! Naast al hun andere bezigheden, hebben deze werkbijen zorg gedragen voor de inkoop van de etenswaren. Laten we zuinig zijn op deze kanjers.

Inmiddels, we schrijven 11 april, was het in Huize Heijnen druk, druk, druk.

Naast alle voorbereidingen, werden de heerlijkste soepen en salades bereid.

En zowaar werd 'n forse Italiaanse serranoham professioneel aan plakjes gesneden.

 

Ook 11 april om 19.00 uur begon voor het koor de generale repetitie. En het werd met recht De Generale repetitie! Uw reporter kan natuurlijk alleen voor zichzelf spreken, maar hoopvol omarmde ik de kreet :"Na 'n slechte generale, volgt 'n goed optreden".

Op naar 12 april.

 

Die dag werd op vele fronten 'n grandioze dag. In de ochtend stond er een 11-koppig team klaar, om de keuken van de Noorderbreedte te beman/vrouwen.  

Het zou 'n lange, maar enthousiaste dag worden.

Onder aanvoering van onze Kookfanaat Gerard, kwamen de lekkerste gerechten tot stand.  

Het was reeds laat in de middag, voordat alle warme en koude gerechten uitgestald werden op de podiumrand. Wat een mooi gezicht!

Laat ik 'n poging doen 'n deel daarvan te benoemen.

Rechts van het podium, op tafels, het nodige servies, bestek en servetten. 

En dan waren daar, twee heerlijke dampende soepen, diverse mooi opgemaakte salades, 'n soort zure salademix, schijven meloen, Italiaanse serranoham, sausjes, witte rijst, kerriesaus met kip, gehaktballetjes, pittige kippenpootjes, aardappelkroketten (alles warm gehouden op rechauds), 'n lekkere eiersalade, voor de echte diehards, was er zelfs mayo, ketchup en mosterd.

En met de zekerheid, dat er enkele gerechten niet vernoemd zijn, mag dit buffet toch wel een zeer uitgebreid, bourgondisch hoogstandje genoemd worden.

CHAPEAU VOOR DE KEUKEN!!

 

De avond kon beginnen. Ver voor aanvang van de avond meldden zich al enige bezoekers aan de ingang van de Noorderbreedte. Helaas ging de deur niet eerder open dan 17.30 uur. Organisatorisch was deze tijd vastgesteld en dat bleek ook hoognodig.

Eenmaal na opening, was de zaal spoedig gevuld met onze gasten.

 

Het zal even na 18.00 uur geweest zijn, dat onze voorzitter de gasten welkom heette en het buffet opende. Duidelijk werd de routing en volgorde te kennen gegeven.

Iedereen wachtte keurig zijn beurt af, dus het liep op rolletjes.

De vraag of het eten naar ieders zin was, lijkt mij, gezien de rijen die steeds lang bleven, overbodig. Maar toch kwam op 'n gegeven moment de verzadiging.

Snel werd servies en bestek opgehaald voor de afwas. En weer stond er in de keuken 'n heel leger klaar om de vaat te spoelen, af te wassen en op te ruimen.

Wat 'n samenwerking.......... echt héél geweldig.

 

Nu was de tijd voor het koor aangebroken.

Licht uit, spot aan: we gingen los.

 

Even flitste mijn gedachte naar de generale, wat een groot verschil. Het publiek was royaal met hun applaus en het optreden stond als een huis.

Zoals we gewend zijn, sprak onze opperstalmeester JAAP de liedjes aan elkaar.

Aan het einde van ieder blokje werd de zaal uitgenodigd mee te zingen. Zij gaven hier uit volle borst gehoor aan.

Wat een geweldig sfeertje.

Bij de Amsterdamse potpourri had het dak moeite op zijn pijlers te blijven, maar alles kwam weer op zijn pootjes terecht.

Wie zagen we daar toch door de zaal schuiven? Het had wel iets weg van 'n verlate carnavalsgast. Gewapend met tamboerijn en hoedje, werd de zaal aangemoedigd door deze mystery-guest. Dat moet Sjoerdje wel geweest zijn, altijd in voor 'n gebbetje.

Na nog een toegift, nam het koor met een wel verdiend applaus afscheid van de zaal.

 

Maar er stonden nog tafels met prijzen voor de loterij. Deze waren geschonken door koorleden en winkeliers van Klazienaveen, waarvoor dank! 

De aanwezigen hadden volop lootjes gekocht, in de hoop een prijsje te scoren.

Jaap (hij van de spreekstal.....), leidde de prijsuitreiking, bijgestaan door Maud, een van de jongsten uit het publiek.

De prijzen en dat waren er veel, werden aangereikt door enkele koordames.

Laat op de avond ging de laatste prijs eruit.

En kan het nog leuker, deze prijs viel op het lot van MAUD.

 

En zo kwam er 'n eind aan ons derde "MUZIKALE VOORJAARSBUFFET"

 

Met recht mogen we trots zijn op zo'n geweldige avond.

Met dank aan iedereen die dit feest mede mogelijk maakte (ook diegenen die wellicht aan mijn aandacht zijn ontsnapt).

Voor boekingen: 06-15275088

    This site was designed with the
    .com
    website builder. Create your website today.
    Start Now